Eppunormaali.net - Eppujen fanisivutEppunormaali.net --> Cocktail Bar --> Juttuarkisto --> Juttujen selailu  --> Helsingin Sanomat 20.11.1996Eppu Normaalin paluukiertue kerää täysiä katsomoita

Jarkko Jokelainen, Helsingin Sanomat 20.11.1996

Tanssilavojen meininki on kuin 1980-luvun hyviltä vuosilta

Kolmen vuoden tauolta palannut Eppu Normaali on ollut syksyn yleisömagneetti ja myyntimenestys. Paluukiertueella yhtye on esiintynyt täysille saleille. Myös osa jäljellä olevista konserteista on jo myyty loppuun.

Samanaikaisesti Eppu Normaalin kokoelma-albumi Repullinen hittejä on pysynyt ykkösenä levymyyntilistoilla. Levyn asemaa on heiluttanut ainoastaan Aikakoneen Toiseen maailmaan, joka ilmestyessään pudotti Eppu Normaalin pykälää alemmaksi. Seuraavalla viikolla Repullinen hittejä palasi listakärkeen, jossa se on pysynyt kolmatta viikkoa peräkkäin.

Albumi on jo ylittänyt platinalevyrajan eli yli 40000 kappaleen myynnin. Käytännössä Eppu Normaali tulee lähiaikoina ylittämään 1000000 myydyn levyn rajan ensimmäisenä rockyhtyeenä Suomessa. Ennen kokoelman julkaisua yhtyeen levyjä oli myyty noin 950000.

"Raja ylittyy varmaankin tämän vuoden puolella, mutta emme aio vahvistaa sitä ennen kuin se on täysin varma. Haluamme dokumentoida tarkkaan mistä myynti koostuu", Epe Helenius yhtyeen levy-yhtiöstä Poko Recordsista rauhoittelee.

Eppu Normaalin paluukiertueesta on takana kahdeksan konserttia, ja jokaiseen on ollut tarjolla enemmän yleisöä kuin sisään on mahtunut. Avauskeikalla Lahden Cumuluksessa yleisöä oli 650, Turun Hamburger Börsissä 1000, Porin Moritzissa 850, Nivalan Tuiskulassa 2500, Joensuun Willyssä 950, Mikkelin Vaakunassa 850, Siilinjärven Huvikummussa 2100 ja Rauman Cumuluksessa 1050.

Kaikilla konserttipaikoilla on koeteltu tilojen rajoja. Eppu Normaalin keikkamyyjä Jouko Karppanen kuvailee yleisön määrää "epäinhimilliseksi" esimerkiksi Turussa, Porissa ja Joensuussa.

Nivalan Tuiskulassa Eppujen keikka oli syksyn ennätys. Yön 1500, Rasmuksen 1100 ja Juice Leskisen 900 katsojaa jäivät kauas Eppujen luvuista.

Vuoden kohuyhtye Aikakone on tulossa Nivalaan viikonloppuna. Keikkajärjestäjä Mauno Niemelä ja Aikakoneen keikkamyyjä Rami Räsänen odottavat noin 1500:a kävijää.

"Aikuinen yleisö jää Aikakoneelta pois. Eppu Normaali koskettaa suurempaa yleisöryhmää", Niemelä sanoo.

"Hyvä että tällaisia Eppuja on olemassa. Keikalla oli suorastaan 1980-luvun meininkiä, sellainen tuntu kuin tanssilavat olisivat elpymässä."

Taannoinen tangokuningas Jari Sillanpää on vuoden suosituimpia ja ahkerimpia esiintyjiä. Hän tekee parikymmentä keikkaa kuukaudessa, useimmiten täydelle salille. Yleisöä on tavallisesti 1500-2200 henkeä.

Eppujen kiertue jatkuu pienen tauon jälkeen 29. marraskuuta Tampereen Pakkahuoneella, jonka 1600 lippua on myyty loppuun jo viikkoja sitten. Loppuunmyytyjä ovat myös mm. Helsingin, Lappeenrannan ja Vaasan konsertit.

Helsingin Tavastialla yhtye soittaa kahden aiemmin sovitun konsertin lisäksi kolmannen illan 3. joulukuuta. Myös tämä konsertti myytiin loppuun ennen kuin sitä ehdittiin edes mainostaa.

Saarijärven, Kajaanin, Ylivieskan, Alavuden ja Köyliön konserttien liput eivät ole vielä tulleet myyntiin. Lippuja on saatavilla myös toiseen Tampereen konserttiin (19. 12.), jonka paikka on juuri vaihtunut Yo-talolta Tamperetaloon.

Kiertueen menestyksestä huolimatta Eppu Normaalilla on harkinnassa vain kaksi lisäkeikkaa. Toinen järjestetään Tampereen Yo-talolla ja toinen todennäköisesti jossain Pohjanmaalla.

[SULJE]


EPPU-KESKUSTELU EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!
EPPU-KESKUSTELU
EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!


KEIKKAGALLERIA: Keikkakuva
Keikkagalleriassa 1107
Eppu-keikkaa!

JUTTUARKISTO:
Juttuarkisto
"Pantzella on sellanen systeemi"


SIVUN NIMI: Helsingin Sanomat 20.11.1996
PÄIVITETTY: 08.12.2007

Kaikki arkiston lehti­jutut ovat alkuperäisten teki­jöi­den ja kustantajien omai­suutta. Juttujen osittai­nen­kin julkaisu on kielletty ilman kustantajien lupaa.

© Eppunormaali.net
Sivun alkuun