Eppunormaali.net - Eppujen fanisivutEppunormaali.net --> Cocktail Bar --> Juttuarkisto --> Juttujen selailu  --> Iltalehti 7.12.1999Eput maximoivat Areenan

Joose Berglund, Iltalehti 7.12.1999

Eppu Normaalin paluu elävän yleisön eteen teki itsenäisyyspäivän iltana Helsingin Areenasta Suomen suurimman karaoke-salin. Eppujen biisit osataan ulkoa jo monessa sukupolvessa. Siinä sen suosion tae, miten rock-luolista noustaan areenoille. Viikonvaihteessa Eput näki Helsingissä 12 000 ihmistä ja Turussa 9300 - Suomen suurimmat sisätilat loppuunmyytyinä. Ei ihme, että bändin huhutaan ensi kesänä esiintyvän ensimmäisenä varsinaisena suomalaisena yhtyeenä Olympiastadionilla.

Ennen Areenan h-hetkeä esiintyi kuitenkin Aknestik. Sille kolmannekselle, joka tuoppiensa ääreltä oli saliin vaivautunut, tarjottiin vuoden 1999 kenties jäntevintä Suomi-rockia. Oulun seudun pop-ihme on saanut kymmenen vuoden puurtamisen jälkeen touhuunsa aivan uuden vaihteen.

Eppujen valtti taas on nimenomaan tuttuus. Areenalle ei tultu kuulemaan mitään uutta ja mullistavaa, vaan sitä perus-Eppua, Suomi-rockin Päätaloja.

Martti unohteli sanoja

Avaukseksi tosin saatiin nähdä, että huumori rönsyy yhä Eppu-leirissä. Mahtipontista alkunauhaa säesti jumbo-taululta Martti Syrjän, tuon uuden sukupolven Turhapuron, naaman vääntely.

Pidetään ikävää polkaisi käyntiin varsinaisen musiikkiosuuden, joka oli tietysti kahden tunnin katsaus repulliseen hittejä. Areenan jumbotronikin oli kerrankin mukana tunnelmassa heijastellen biisien väliin muistoja Eppujen nuoruusvuosilta.

Yllätyksiä? Kuka niitä olisi kaivannut, kun kaikki osasivat kaikki biisit ulkoa.

Pienen jännityksen tai keikkarutiinin puutteen piikkiin pantakoon kuitenkin, että itse maestro Syrjä unohti ensimmäisen puolen tunnin aikana kolmeen kertaan, miten ne sanat oikein menivätkään. Eikä velipoika Pantsen kitarakaan pysynyt oikein vireessä.

Areenalla vallinnutta suurta Suomi-konsensuksen tunnetta moinen ei kuitenkaan haitannut. Aivan banaaneiksi pitkän viikonlopun viimeistä iltaa viettänyt yleisö ei revennyt, mutta muuten ilmassa oli pyhiinvaelluksen tuntua. Eppuja oli todella tultu katsomaan halki Suomen.

"Olemme liikkeellä fiilispohjalta"

- Kukaan suomalainen rockbändi ei ollut vielä vetänyt areenoilla omaa keikkaansa, Rupesi kiehtomaan ajatus kokeilla omien siipien kestävyyttä, selittää Eppu-kitaristi Juha Torvinen areena-konserttien taustaa

Eput olivat miettineet jo pitempään, että jonkinlainenisompi keikka voisi olla poikaa. Niinpä tarjoukseen areena-keikoista tartuttiin innolla, vaikka Eput yleensä tyrmäävät nipputolkulla erilaisia keikkakutsuja.

- Tuntui vaan siltä, että nyt voisi olla aika... Moni ei sitä varmaan usko, mutta me olemme niin pöllöjä, että fiilispohjalta tässä kuitenkin liikutaan.

Tietysti Eput saavat areena-keikoistaan hyvien fiiliksien lisäksi myös rahaa. Kuinka paljon; se on Suomen viihdebisneksen tapojen mukaan salaisuus.

Tämänkertaisia keikkoja ei kuitenkaan nivottu yhteen levynjulkaisun kanssa. Kauppoihin tosin tupsahti Maximum Jee Jeen 20-vuotisjuhlajulkaisu, josta kiertue sai nimensäkin.

- Valitettavasti minulla ei ole uutisoitavaa levyn suhteen. Meillä on yhä paljon puolivalmista kamaa, josta puuttuvat ainakin tekstit, Torvinen selittää.

Mutta esiintyykö Eppu Normaali ensi kesänä Olympiastadionilla, kuten huhutaan?

- En sano mitään - ensi vuoden suunnitelmat mietitään ensi vuoden puolella, sanoo Juha Torvinen.

[SULJE]


EPPU-KESKUSTELU EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!
EPPU-KESKUSTELU
EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!


KEIKKAGALLERIA: Keikkakuva
Keikkagalleriassa 1107
Eppu-keikkaa!

JUTTUARKISTO:
Juttuarkisto
""


SIVUN NIMI: Iltalehti 7.12.1999
PÄIVITETTY: 08.12.2007

Kaikki arkiston lehti­jutut ovat alkuperäisten teki­jöi­den ja kustantajien omai­suutta. Juttujen osittai­nen­kin julkaisu on kielletty ilman kustantajien lupaa.

© Eppunormaali.net
Sivun alkuun