Eppunormaali.net - Eppujen fanisivutEppunormaali.net --> Cocktail Bar --> Juttuarkisto --> Juttujen selailu  --> Iltalehti 2.12.1996Saarijärvellä täysi kaaos - sähköt katkeilivat, fanit kirkuivat

Leena Sharma, Iltalehti 2.12.1996

Kymmenet pusertuivat tajuttomiksi Eppujen keikalla

Eppu Normaali -yhtyeen lauantai-illan keikka Siilinjärvellä muuttui täydeksi kaaokseksi, kun kymmenet fanit pyörtyilivät, ja sähkökatkos pimensi esiintymispaikan. SPR:n avustustyöntekijät virvoittelivat noin kolmeakymmentä nuorta, jotka joutuivat tungoksessa lavaa vasten puristuksiin. Loppuillasta tilanne saatiin kuitenkin hallintaan, ja Eput soittivat paikalla olleiden mukaan come back -kiertueensa parhaan keikan. Eppujen keikan oli määrä alkaa Saarijärven Kisasuojassa lauantai-iltana kymmenen jälkeen. Paikalla oli mukana myös MTV:n Jyrkin kuvausryhmä, joka valmisteli tämänpäiväistä ohjelmaansa.

- Keikkapaikka vetää noin 1 500 ihmistä, mutta sisälle oli ahtautunut ainakin 2500. Talo melkein repeili liitoksistaan, kuvailee paikalla ollut Jyrkin toimituspäällikkö Antti Pekkarinen.

Pekkarisen mukaan tunnelma lähenteli jo ennen keikan alkua hysteriaa. Massan paine litisti etummaisina seisoneet lavaa vasten, jolloin pahimpaan ahdinkoon joutuneet alkoivat pyörtyillä.

Myös paikalla ollut SPR:n työntekijä Ritva Tavaila kertoo joutuneensa joukkoineen virvoittelemaan noin kolmeakymmentä nuorta.

- Happi loppui kesken. Hoidoksi riitti, että heidät pantiin lepäämään raittiiseen ilmaan, Tavaila kertoo.

- Tällaisissa tilaisuuksissa tytöt saattaa vallata iloinen hysteria. Tuli ihan Beatlesit mieleen, hän naurahtaa.

Tavailan mukaan yksi nuori ohjattiin paikan päältä terveyskeskukseen. Hänen tapauksessaan kyse ei ollut väentungoksen aiheuttamista ongelmista, mutta Tavaila ei halua kertoa tarkempaa syytä.

Yleisö talloi kaapelin poikki

Keikka alkoi ajallaan, ja tunnelma oli katossa. Kolmannen kappaleen puolivälissä Kisasuojan urheilutaloon iski kuitenkin sähkökatkos, kun yleisö talloi kaapelin poikki ja aiheutti oikosulun.

- Sähköä ei saatu sen enempää soittimiin, vahvistimiin kuin kameroihinkaan. Myös osa valoista sammui. Kaikki katastrofin ainekset olivat siis käsillä, Pekkarinen kertoo.

Hänen mukaansa bändi hoiti kuitenkin tilanteen hienosti ja ammattitaidolla. Kitaristi Juha Torvinen ja laulusolisti Martti Syrjä esiintyivät akustisesti ja heittivät tanssishowtakin sekaan. Myös yleisö odotti kärsivällisesti sähköjen paluuta, vaikka kuumuus kävi salissa lähes sietämättömäksi. Järjestysmiehet yrittivätkin vilvoitella paikalla olevia heittämällä ämpäreillä vettä heidän niskaansa.

Sali pimeni kokonaan

Pekkarisen mukaan ainoat todella pelottavat hetket koettiin siinä vaiheessa, kun sali pimeni yhtäkkiä täysin.

- Ilmeisesti koko Saarijärvellä oli ongelmia sähkön kanssa, ja siinä vaiheessa, kun naapurissa ruvettiin vaihtamaan sulaketta, koko keikkapaikka pimeni.

- Osa yleisöstä joutui siinä vaiheessa paniikkiin. Jotkut alkoivat kirkua täyttä kurkkua, ja lavalle alkoi lennellä kenkiä ja muuta tavaraa, Pekkarinen kertoo.

Sähköongelmat korjaantuivat noin tunnissa, minkä jälkeen Eput heittivät Pekkarisen arvion mukaan yhden kaikkien aikojen parhaista keikoistaan.

[SULJE]


EPPU-KESKUSTELU EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!
EPPU-KESKUSTELU
EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!


KEIKKAGALLERIA: Keikkakuva
Keikkagalleriassa 1107
Eppu-keikkaa!

JUTTUARKISTO:
Juttuarkisto
"Pop pop pop"


SIVUN NIMI: Iltalehti 2.12.1996
PÄIVITETTY: 08.12.2007

Kaikki arkiston lehti­jutut ovat alkuperäisten teki­jöi­den ja kustantajien omai­suutta. Juttujen osittai­nen­kin julkaisu on kielletty ilman kustantajien lupaa.

© Eppunormaali.net
Sivun alkuun