Eppunormaali.net - Eppujen fanisivutEppunormaali.net --> Cocktail Bar --> Juttuarkisto --> Juttujen selailu  --> Ilta-Sanomat 11.10.2007Eppu-papat palasivat

Pasi Kostiainen, Ilta-Sanomat 11.10.2007

Ikäkriisistä kärsivä Suomirockin mammutti aloitti kiertueensa eilen Tavastialta.

Eppu Normaali on tien päällä taas.

Se on Suomirockissa samanlainen tapaus kuin Laila Hirvisaaren uuden teoksen julkaisu kotimaisessa kirjallisuudessa. Kansa kohahtaa, kriitikot kohauttavat hartioitaan.

Ainakin Eppujen tapauksessa toteutuu kuitenkin vennamolainen totuus: kyllä kansa tietää!

Eilen illalla Helsingin Tavastia täyttyi rahvaasta, ei rockelitisteistä.

Eppu Normaalin Syvään päähän -kiertueen avaukselle oli siis manserockin mammutille sopivat olosuhteet.

Kun yhtye astui lavalle klo 22.30, se otettiin vastaan hurraa-huudoin. Ääntä lähti sen verran, että Martti Syrjän hymyssä häivähti ripaus hämmennystä. Se kuitenkin poistui, kun vanhat biisit potkaisivat keikan käyntiin: Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset, Pop pop pop ja Kaljaa nuorille vedettiin putkeen, rivakasti.

Kyllä, Eput ovat palanneet liian pitkäksi venyneeltä kiertuetauolta hyvässä kunnossa. Ei kai kukaan tosin muuta odottanutkaan.

Ylöjärveläiset ovat aina treenanneet soittonsa tiukaksi, ja äänentoistosta huolehditaan myös kunnianhimoisesti. Tätä ei ole muuttanut sekään väistämättömyys, että vuosirenkaita on ilmestynyt sinne tänne, niin esiintyjille kuin yleisöllekin. Meidän ensimmäisestä Helsingin-keikasta on kohta 30 vuotta - niin kuin kaikesta, Syrjä sanoi ensimmäisessä välispiikissään.

Sen jälkeen oli uusien biisien vuoro. Tahdon sut, Syvään päähän ja Kuumemittari eivät innostaneet yleisöä yhtä paljon kuin klassikot. Eivät tietenkään. Klassikot ovat vanhoja tuttuja vuosien ja vuosikymmenten takaa, uuden levyn tulokkaita on tarkasteltu kulmain alta vasta kuukauden päivät miettien, että onko niistä mihinkään.

Eilisen keikan perusteella uuden levyn vahvimmat ehdokkaat tuleviksi keikkabravuureiksi ovat kaiken puolin tanakat biisit Pallit heiluu taas ja Haistakoon veen. Jälkimmäinen on raitistuneen Martti Syrjän tilitys, ensimmäinen osui illan teemaan, vanhenemiseen.

Syrjä ja muutkin Eput taitavat potea tarmokkaasta esiintymisestään huolimatta akuuttia ikäkriisiä. Jättäkää vanheneminen alan todellisille ammattilaisille, Syrjä sanoi ja esitteli yhtyettä.

Lähiviikkoina veteraanien kunto joutuukin koetukselle. Eppu-pappojen pirteys mitataan kiertueella tästä lähtien Tavastiaa reilusti isommissa saleissa. Meidän ensimmäisestä Helsingin-keikasta on kohta 30 vuotta - niin kuin kaikesta. Rekkakuskin parran kasvattanut Martti Syrjä (vas.) ja veljensä Pantse esittelivät Eppu-klassikojen lisäksi uusia rallejaan.

[SULJE]


EPPU-KESKUSTELU EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!
EPPU-KESKUSTELU
EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!


KEIKKAGALLERIA: Keikkakuva
Keikkagalleriassa 1107
Eppu-keikkaa!

JUTTUARKISTO:
Juttuarkisto
""


SIVUN NIMI: Ilta-Sanomat 11.10.2007
PÄIVITETTY: 09.12.2007

Kaikki arkiston lehti­jutut ovat alkuperäisten teki­jöi­den ja kustantajien omai­suutta. Juttujen osittai­nen­kin julkaisu on kielletty ilman kustantajien lupaa.

© Eppunormaali.net
Sivun alkuun